Tarot

Tarot și Simboluri și Întrebări….

Cine ești? Cine sunt?

Care este numele tău? Cum mă numesc eu?

De ce ne comportăm diferit în situații mai mult sau mai puțin similare?

De ce ne exprimăm emoțiile diferit dar similar?

Cum să te fac să mă înțelegi? Vreau să mă înțelegi sau vreau să mă înțeleg?

Atâtea întrebări și atâtea posibile răspunsuri că uneori avem senzația că suntem prinși în tornada de iterațiuni cu dacă și cu parcă, cu de ce și cum, cu unde și spre ce… Acest cum, această nevoie de rețete care ne îngustează atât de mult opțiunile, zic eu. Dar această rețetă de căutare a rețetelor ni se predă atât de natural încă din momentul în care prima zbatere din pleoape anunță o nouă venire pe lume. Și, ascultători din fire, urmăm rețeta, devenim adevărați maeștri în căutarea de maeștri, uitând deseori doar unul, uitându-ne pe noi, ascunși sub maldăre de ingrediente și cantități recomandate.

Atât de mult am aplicat rețete că nu reușesc să îmi aduc aminte unde am citit sau auzit că răspunsul vine abia atunci când nu mai avem nici măcar o întrebare. Cred asta însă, ca mai toate credințele, nu o pot susține sau demonstra științific. Trebuie oare demonstrată? Și iată un nou ciclu de întrebări se naște…

Cu tarot-ul m-am întâlnit încă din copilărie și am fost fascinată, poate ca noi toți, de puterea simbolurilor, de aceste cărți care îmi puteau răspunde la întrebări…. Dar tarot-ul nu răspunde întrebărilor pe care i le pui si asta am aflat de la Georges, Georges Coulleuil. Tarot-ul te întreabă și te provoacă permanent, te poate îndruma sau poate fi, pur și simplu, o altă rețetă.

Depinde doar de noi cum alegem să ne raportăm la lucruri, persoane, întâmplări, situații care ne apar pe drum. Așa a reapărut tarot-ul pe drumul meu, de data aceasta în cadrul unei metode de autocunoaștere numită de creatorul său Referențialul Arhetipurilor Personale.

Ce este? O metodă terapeutică de analiză și dezvoltare personală. Însă este altceva pentru fiecare persoană care intră în contact, chiar și pentru scurt timp, cu acest cadru în care arcanele de tarot devin un ghid către noi înșine.

La acest moment mă regăsesc în etapa de supervizare ca și formator în metoda lui Georges și încă descopăr lucruri despre eu cea de astăzi, de ieri și de mâine.

O lume bogată în simboluri, o lume în care, pe baza zilei de naștere, poți să ai niște repere, poți să continui drumul tău propriu de autocunoaștere și dezvoltare personală. Asta este tarot-ul din perspectiva mea, ca și consultant și formator în supervizare în Metoda Referențialulul Arhetipurilor Personale.

Dacă ți se pare interesant poți răsfoi articole, chiar aici în categoria “Aplicatii Practice”, sau poți să îmi scrii pe rap@pandorrastyle.ro dacă vrei să programăm o întâlnire introductivă.

 

Tarot_Marseille