Psihologia Stilului de Viata cu Maria Andrei

Saptamana aceasta am avut-o alaturi de noi la emisiunea Simply Talking de pe Canal 33 pe Maria, pe Maria Andrei. Pe Maria am cunoscut-o in mediul professional la momentul la care eram in cautarea unui specialist in fashion. Ei bine, am aflat de-a lungul timpului, ca Maria este mai mult decat atat.

Cu pregatire in psihologie si experienta profesionala atat pe partea vazuta a catwalk-ului cat si <behind the scenes> Maria a fost Fashion, Beauty sau Lifestyle Director pentru unele dintre cele mai bune reviste de pe piata: Cosmopolitan, Beau Monde, FHM, Burda, Eve, Femeia, B Fresh, Mami, Top Gear, si altele, asta pe langa emisiunile TV si rubricile de moda pe care le-a realizat de-a lungul timpului

Capatand din ce in ce mai multa experienta, un alt pas “artistic” in cariera a fost spre zona de Wardrobe design, lucru care i-a permis sa lucreze cu unele dintre cele mai bune echipe de creatie si productie, cu branduri si super-branduri, regizori premiati, cu DOP (directori imagine) cu premii Oscar, cu agentii de publicitate si directori de creatie de la care, asa cum chiar ea marturiseste, a invatat enorm.

Am stat de vorba despre toate acestea si despre multe altele, despre tendinta ca psihologia sa fie incorporata studiilor de fashion, despre trenduri la moda si despre stil.

Cu ce am ramas eu personal din aceasta intalnire, mai multe pot fi regasite in inregistrarea de mai jos, a fost stilul care nu se demodeaza, ideea care, probabil defect de meserie, m-a facut sa ma gandesc la stilul afacerilor, la stilul companiei sau organizatiei. Pana la urma produsele evolueaza, tehnologia avanseaza, oamenii se dezvolta intr-un mediu educational si profesional in continua schimbare dar stilul ramane. Ce stil abordeaza compania ta ? Asta v-as lansa ca intrebare in urma intalnirii cu Maria.

Am aflat despre conexiunea intre moda si psihologie (conceptul <Fashion Psychology>) care avanseaza cu rapiditatea si care spre deosebire de psihologia subsumata marketing-ului, care foloseste tehnici specifice de influentare a comportamentului consumatorului, foloseste repertoire-ul psihologie pentru a integra conceptele cu care in general lucreaza industria de fashion in solutii care sa ajute la cresterea si dezvoltarea afacerilor companiilor care apeleaza la astfel de servicii.

Ne-am intalnit spre final cu ideea de a ramane feminina intr-o lume a barbatilor, de a purta pantalonii cu stil indiferent ca esti Sophia Lauren, Audrey Hepburn, CEO-ul sau antreprenorul companiei pe care o reprezinti sau pe care ai invatat-o. Am ascultat-o pe Maria povestind despre echilibrul relatiei si despre activitatile care realizate impreuna contribuie la consolidarea cuplului tot asa precum, poate, activitatile departamentului il pot consolida in cazul in care ii implica pe toti cei care lucreaza la un moment dat in acel loc.

Inca o data demersul <pur si simplu sa vorbim> a adus la iveala lectii pe care viata alege sa nu ni le dea in manualele de clasa sau in cartile din biblioteca de nuc sau virtuala.

https://www.facebook.com/Canal33Romania/videos/1873355779546727/

<Am lucrat cu artisti, designeri de succes, fotografi celebri si am format, la randul meu, profesionisti…

Tuturor celor de la care am avut de invatat… sau nu, le spun acum: “Multumesc!”, si asta pentru ca m-au ajutat sa… “fac diferenta”!

Tot ceea ce fac, tot ceea ce sunt azi si voi fi si maine li se datoreaza si lor!>