…Pasiune, Muzica, Coaching si Viata cu Andreea Runceanu

M-am reintalnit aseara cu un om frumos, autentic, pasionat de tot ceea ce face, artist, mama, antreprenor, coach, un special reprezentant al fisei de post <OM>

Pe Andreea am cunoscut-o acum 7 ani in cadru profesional, intr-un eveniment in care a performat si trupa Amadeus. Am ramas atunci uimita de energia pe care o degaja, de bucuria de a darui publicului bucatele de suflet inainte de acordurile electrice ale viorii, insa pe Andreea cred ca am cunoscut-o acum 4 ani. Ne-am intalnit intamplator la Poiana Brasov, eu cu un eveniment, ea cu un alt eveniment si am inceput sa vorbim la cafeaua de dimineata. Am continuat sa vorbim pana la Bucuresti si am ramas cu senzatia ca undeva timpul s-a oprit. Pentru ca o cunoscusem pe Andreea intr-un rol iar atunci o vedeam pe Andreea, omul frumos cu care m-am revazut aseara in emisiunea Simply Talking de la Canal 33.

Si aseara am avut senzatia ca au trecut 5 minute de cand vorbeam si m-am bucurat sa o regasesc la fel de prezenta, la fel de implicata, la fel de atenta si empatica. Ea insasi se descrie < melanj de emotii si experiente, de amintiri si planuri, de calcule rationale si dorinte impulsive, de oameni si lucruri cu care ma inconjor, mereu in transformare.>

Am povestit despre contextele in care ne aduce viata si despre lectiile care le traim uneori constient, alteori mai putin. De la dorinta unui copil de a canta, de a ajunge pe scena la fel ca verisoara ei (NB – Mihaela Runceanu), care la 9 ani realizeaza ca nu vocea ci vioara o va aduce pe scena pana la studiul si munca pentru a interpreta nota perfecta, de la presiunea perfectiunii si a cadrului pana la eliberarea de forma si exprimarea omului prin actul artistic, Andreea si-a pastrat verticalitatea – <Muzica e viata mea>, spune ea zambind si astazi.

Pe drum muzica a devenit pentru Andreea profesor de viata. Armonia pe care a ajuns sa o transmita prin activitatea de coaching in care s-a certificat, echilibrul intre o familie frumoasa si activitatea cvartetului Amadeus, constientizarea greselilor care elibereaza si paradoxal perfectioneaza, modul de a trata lucrurile nu ca pe proiecte si ca pe experiente de viata, toate acestea respira prin toata fiinta ei.

Am ramas dupa intalnirea de aseara cu povara perfectiunii care te ingroapa dar care te si ridica, cu modul in care perceptia noastra, in special a femeilor, impinge perfectiunea inspre lucruri care poate nu conteaza si care ne indeparteaza de noi, cu eliberarea de limitele cadrului si rearanjarea lui, cu autenticitatea si mandria de a fi roman, cu experientele prin care omul care este Andreea a trecut, le-a integrat in ceea ce este ea astazi.

Discutia noastra o puteti urmari aici :

Canal 33 Live

Canal 33 Live

Publicată de Canal 33 Romania pe Miercuri, 3 mai 2017

Andreea Runceanu este membru fondator al trupei Amadeus. Provine dintr-o familie de muzicieni si, inca de mic copil, a fost atrasa de domeniul artistic. Mama ei era violonista, tatal corist, iar verisoara, ei, Mihaela Runceanu, una dintre cele mai mari voci ale muzicii romanesti. A crescut cantand, intai cu vocea apoi cu vioara, iar pasiunea s-a transformat intr-o dorinta de a urma o cariera in domeniul muzicii.

A plecat prima data de acasa sa cucereasca lumea la 12 ani, cand s-a mutat in Bucuresti ca sa urmeze cursurile de vioara la Liceul de muzica George Enescu. Gandul cu care a plecat a fost acesta: ’Vreau sa devin o violonista mare si sa concertez in toata lumea”. Visurile i s-au implinit pe rand, intai admiterea mea la Conservator, apoi intrarea in trupa Amadeus si turneele prin lume.

De-a lungul timpului au fost multi oameni apropiati sau personalitati de cultura care i-au fost mentori si care au influentat-o. “Intotdeuna am incercat sa invat cat mai mult de la oamenii din jurul meu, fie ca este vorba de mama mea, de un profesor sau de un om deosebit cu care am o discutie frumoasa in tren”.

Pentru a ajunge sa ai succes in acest domeniu trebuie sa iubesti la nebunie muzica si scena. Apoi trebuie sa fii generos cu publicul, sa te daruiesti cu totul in fata lui. Nu in ultimul rand, rabdarea, puterea de munca si seriozitatea sunt indispensabile pentru un artist, fara de care nu ar putea avea success niciodata.

Andreei Runceanu nu i-a fost usor sa se remarce in industria muzicii si sa ajunga la un nivel atat de inalt alaturi de trupa Amadeus. Provine dintr-o familie cu posibilitati financiare modeste, iar, odata ce s-a mutat in Bucuresti, a pornit practic de la zero, locuind o perioada de timp in garsoniera in care sta odinioara Mihaela Runceanu.

Greutatile financiare prin care a trecut pana la proiectul Amadeus au facut-o sa aiba o viziune sanatoasa asupra lumii inconjuratoare si sa aprecieze tot ce I se intampla in viata. S-a casatorit si a adus pe lume doi copii, Ianis si Igor, in varsta de 7 si respectiv 5 ani.

In paralel cu proiectele Amadeus, a absolvit cursurile scolii internationale Noble Manhattan Coaching, din Marea Britanie, devenind specialist NLP (Programare neuro-lingvistica) si life coach. In prezent, tine seminarii de specialtate, de dezvoltare personala, si ii ajuta pe cei din jur sa isi descopere propriile calitati si puteri de a-si schimba in bine viata, sub toate aspectele.