Lumea Simbolurilor, Tarot si Dezvoltare Personala alaturi de Georges Colleuil

L-am cunoscut pe Georges acum doi ani printr-o intamplare, asa cum mi se intampla mie lucrurile de obicei. Universul (NB – eu ii spun U.) a facut ca prietena mea cea mai buna sa inceapa facultatea de psihologie si la o cafea sa imi povesteasca despre Georges sau mai bine zis despre Tarot si Georges. Ca si introducere in poveste eu sunt pasionata de tarot inca de la 14 ani, de tarot si de simboluri. Si iata cum ajung eu la cursurile de formare RAP organizate de doua fete minunate, Corina si Monica. Atenta, de parca ma regaseam in primii ani de scoala, sa inteleg metoda si calculul si sa prind simbolistica, parea ca eram acolo dintotdeauna, ca toate preocuparile mele capatau acum o forma si o structura. Matematica, simbolistica, istoria religiilor, psihologie, fizica, medicina, alchimie, tot ceea ce se invartea in capul meu de cand ma stiu se intalnea acum cu un  cadru, cu o forma, cu o harta.

Am ramas pe drum alaturi de Georges si de RAP si pe 26 aprilie l-am avut invitat alaturi de mine la emisiunea Simply Talking de pe Canal33. Cu modestia de care a dat dovada de cand il cunosc eu, cu energia debordanta a pasiunii pentru ceea ce face dar mai ales cu bucuria de a impartasi si altora un posibil drum in dezvoltarea de sine, Georges ne-a povestit despre Referentialul Arhetipurilor Personale, despre metoda, despre posibilitatea de a utiliza acet instrument intr-un cadru organizational si despre puterea simbolurilor.

Canal 33 Live

Canal 33 Live

Publicată de Canal 33 Romania pe Miercuri, 26 aprilie 2017

Psihoterapeut ,pasionat de tot ceea ce tine de stiintele sufletului, Georges Colleuil ne invita sa redescoperim un limbaj uitat, precum si noi metode terapeutice.

Cercetator si scriitor, a fost intotdeauna interesat de limbajul misterios al simbolurilor. Calatoriile sale personale si profesionale l-au condus intotdeauna catre explorarea acestui teritoriu in domenii diverse precum filosofie, mitologie, lingvistica, psihanaliza, poezie, lumea viselor, etc.

Nascut la Nisa, acesta detine diploma in psihologie, filosofie si stiintele umane. Este, deasemenea, lingvist si este licentiat in litere la Universitatea din Nisa, Sophia Antipolis.

A scris pana in prezent 5 carti despre functiile terapeutice ale simbolurilor. Dupa ce a predat literatura si filosofie in Nisa si Cannes, intre anii 1980- 1994, a practicat apoi, timp de 15 ani, profesia de psihoterapeut si de profesor in comunicare.

Din 1983 a inceput propria cercetare a proprietatilor active si terapeutice ale simbolurilor. A dezvoltat idei originale, precum “Référentiel de Naissance”( Referentialul Arhetipurilor Personale), “Onomasophie”(procedeu de decodare a numelor si prenumelor) sau “Mitograma”, metode care au insotit mii de oameni in calatoria lor spre autovindecare.

Este autor a mai multor creatii care au in comun interesul puternic pentru functiile terapeutice ale simbolurilor. Unele dintre datele cheie sunt:

1983 – creeaza “Le Référentiel de Naissance”(Referentialul Arhetipurilor Personale), metoda de autocunoastere,dezvoltare personala si rezolvare a conflictelor

1988 – infiinteaza Asociatia “Hommes de Paroles” (Oameni de cuvant) care aduce impreuna lectori si terapeuti implicati in ajutorarea copiilor cu nevoi speciale. Tot atunci creeaza si “Carnaval des enfants hospitalises” (Carnavalul pentru copiii din spitale).

1990 – creeaza gama “Perceval” de uleiuri esentiale si unguente

1997 – infiinteaza editura “Reyne de Coupe”. Tot in acelasi an creeaza si lanseaza publicatia “Experiences” – revista ce urmareste spiritualitatea in viata de zi cu zi.

1998 – colaboreaza cu Frank Lalou, caligraf, pentru cartea “Je t’aime” (Te iubesc) – te iubesc in toate limbile si caligrafiile lumii (Editura Alternative)

1998 – publica “Tarot l’Enchanteur” – o noua versiune a Tarotului de Marseilles (Editura Arkhana Vox)
2000 – publica “La Fontaine Interieure” (Editura Arkhana Vox)

2001 – creeaza produsele Eliksir 22 si Sérum bleu – suplimente alimentare fabricate din extract lichid de spirulina proaspata.

2004 – publica “Les Deux Infinis” (Editura Arkhana Vox)

2005 – publica “La Fonction Thérapeutique des Symboles” (Editura Arkhana Vox)

2006 – publica “Le Référentiel de Naissance” (Editura Dangles)

2007 – creeaza, in colaborare cu artistul Jean-Baptiste Valadie, “Tarotul de Marrakech”

2008 – publica “Le Rêve, clé de l’identite” (Editura Dangles)

2009 – publica “Guide pratique du Référentiel de Naissance” (Editura Dangles)

2010 – publica “Tarotul de Marrakech – Cartea” (Editura Trajectoire)

Astazi, Georges Colleuil lucreaza la dezvoltarea Referentialului Arhetipurilor Personale si tine cursuri despre functiile terapeutice ale simbolurilor, urmarind exemple din mitologia greaca, antropologie, simbolistica numerelor sau vechiul Tarot de Marsilia, folclor, basme, arta si din diverse culturi ale lumii.

http://www.georgescolleuil.com/

Le Referentiel de Naissance este o metoda de auto-cunoastere si dezvoltare personala. Aceasta abordare le permite celor care folosesc aceasta metoda, sa invie arhetipurile gasite in Tarot. De-a lungul anilor, “Le Referentiel” s-a dezvoltat considerabil, amplificand si mai mult functiile sale terapeutice, energetice si sociale. Prin anii ’80, aceasta a devenit o unealta puternica in rezolvarea conflictelor personale si inter-personale. Astazi, aceasta metoda este recunoscuta ca avand locul sau bine plasat in domeniul psihoterapiei, al coachingului si al resurselor umane.