De vorbă cu Cristina Stănciulescu

O prietenă mi-a povestit într-o seară despre CERC, mai bine zis despre inițiativa unor doamne speciale de a readuce la viață întâlnirile „a le gere”, așa cu le numesc ele, în care se discută despre diverse manifestări ale culturii, despre artă, istorie, gastronomie , operă și nu numai. Mi-a plăcut ideea de CERC, mi-a plăcut ideea lucrurilor ce se vor întâmpla acolo și mi-am dorit sa le cunosc. Așa am ajuns să stăm de vorbă aseară, la Canal 33, cu Cristina Stănciulescu.

Am descoperit o prezență plina de viață, curioasă, care vorbește cu atâta pasiune despre proiectele și drumul ei profesional încât am avut la un moment dat senzația ca sunt proiectată pe holurile Radio Romania Tineret, în redacția Radio Total și la „bere”, acolo unde a apărut prima oară ideea de CERC.

Mi-am dorit să aflu mai multe, mi-am dorit să aflu ce a inspirat-o pe Cristina pe drumul său, să înțeleg de unde începe CERCUL. “Simțeai că faci ceva care conta!”, își aduce amintea ea de începuturi și de entuziasmul creației. Acest entuziasm care te face uneori să schimbi ceva ce pare imposibil pare că este ceea ce leagă cercul și astăzi în viața și activitatea Cristinei.

Mi s-a părut extrem de interesant cum, încă o dată, haosul creator generează un nivel ridicat al entuziasmului, al implicării, al dorinței de a cunoaște și, cum, dacă există răbdare și perseverență acesta, haosul, reușește să își gasească ordinea într-un nou cadru, cu reguli, proceduri. Despre asta am povestit și despre oamenii care au lasat o amprentă asupra personalității complexe care este Cristina.

Chiar și pălarierul nebun din Alice în țara minunilor are ceva de spus, nu? Așa începe ea să ne povestească despre dorința ei de a asculta și de a împărtăși și altora povestea oamenilor, de a realiza interviuri, de a coordona editorial proiectul Life.ro, de a lăsa CERC-ul să vorbească după prima ediție din acest an.

Nu este important să gândești bine, este important să gândești corect” i-a spus Octavian Paler la momentul la care drumurile lor s-au intersectat, la momentul la care își aduce aminte că a învățat să citească altfel decât a învațat-o oricine altcineva la școală sau a putut citi în cărti.

De la Cristina pleacă o parte a CERC-ului. Împreună cu Ana Morodan au creionat un eveniment care se desfășoară pe parcursul a 6 seri în perioada 6-13 iunie în București, într-o locație pe care cele două o vor comunica doar celor ce se vor înscrie pe www.cerc.ly.

”Intrăm într-o casă veche pe care noi o vom mobila și decora. Îi vom crea o atmosfera de salon, ca pe vremuri. Acolo, în fiecare din cele 6 seri, vor fi invitați oameni de cultură care vor iniția conversații, teme și subiecte a la legere… Invitații și înscrierile se fac la www.cerc.ly, o platformă care se va dezvolta în jurul acestui proiect, primul dintr-o serie lungă”, spun organizatoarele.

Cine este Cristina?

Realizator programe radio și prezentator la EuropaFM, realizator programe SmartFM, redactor șef al revistei VIVA, publisher Ringier și în prezent coordonator editorial al platformei de life&style, Life.ro

Copyright © 2018 Simply Talking