Antreprenoriat Social și Educație cu Manuela Plăpcianu

Una dintre cele mai influente femei de afaceri din România, așa cum o atestă Topul Forbes din 2015, Manuela are o biografie profesională impresionantă: peste 15 ani de experiență în funcții de conducere și leadership în instituții financiare internaționale relevante (Citibank, HVB Unicredit Tiriac, CEO of EFG Eurobank Romania (BancPost, EFG Insurance, EFG Mutual Funds, EFG Property, EFG Investment Banking), expert în piețe financiare, Merger and Acquisitions, Retail Banking, Corporate Banking, Economics of Competition, Crisis Management, Green Fields, Business Reengenering and Business Models Economics, Coaching and Mentoring etc, consilier și coautor al Indexului Pieței Românești de Artă (1995 – 2010) – catalog de randamente anuale ale celor mai tranzacționați artiști români în piața publică de artă din România în ultimii 16 ani, lansat în 2010 și reeditat în aprilie 2011, într-o variantă actualizată și auditată, de către PriceWaterHouseCoopers, CEO Artmark și acționar al casei de licitații Artmark.

Acum 2 ani a ales să parăsească scena de artă pentru a porni pe drumul antreprenoriatului social animată de dorința de a oferi tinerilor și copiilor din zonele defavorizate accesul la educație, la o șansă de dezvoltare. A pus bazele Fundației Education for All și s-a dedicat, cu răbdare și perseverență, construcției sociale.

Am stat de vorbă aseară, la Canal 33, despre acest demers, despre ce inseamnă antreprenoriat social, despre ce inseamnă să construiești bucatică cu bucațică drumul pe care avansezi.

Ce este antreprenoriatul social? Poate fi o soluție pentru dezvoltarea comunităților defavorizate și reprezintă ca bază aplicarea competențelor antreprenoriale pentru a deservi o cauza. Cum alegi acest drum? Manuela vorbește despre o trăire, vorbește despre momentul acela când ți se taie respirația și știi că trebuie să faci ceva. Acel moment care face trecerea de la o idee, de la o opinie la acțiune.

Accesul la educație reprezintă mai mult decât posibilitatea și șansa locuitorilor acelei comunități de a participa activ la dezvoltarea zonei. Bineînteles, ca în orice demers antreprenorial, sintagma <learning by doing> se aplică și aici. Dacă unul din primele proiecte EFA (Education for All) a vizat efectul unui complex de factori, precum sistemul actual de învățământ, evoluția comunităților rurale și stadiul lor actual, oferind o soluție concretă de acces la educație astăzi viziunea Manuelei este despre context, este despre puterea exemplului, este despre o schimbare de mindset care nu se întâmplă peste noapte. Despre implicarea tuturor celor din comunitate în proiecte destinate dezvoltării acesteia: proiecte de infrastructură, mici afaceri locale. Astfel se activează puterea exemplului personal – ei devin exemplul și motivarea pentru generațiile viitoare.

Despre toate acestea si multe altele puteți afla din înregistrarea emisunii de aseară.

Canal 33 Live

Canal 33 Live

Posted by Canal 33 Romania on 24 Mai 2017

De ce este nevoie?

  • De multă răbdare, pentru ca așa cum ajungem cu toții să ne dăm seama la un moment dat, lucrurile nu se întâmplă în ritmul în care ne dorim noi
  • De perseverență
  • De puterea de a învăța din greșeli si de a le transsforma în oportunități
  • De prieteni, așa cum îi numeste chiar Manuela
  • De necesitatea unor valori reale. Fie ca este vorba despre antreprenoriat, antrepreneoriat social, general management sau manager de departament pentru motivarea oamenilor si echipelor este nevoie de valori reale la care indivizii să aspire în primul rând la nivel personal și prin aceste aspirații să genereze efortul comun al echipei, al proiectului, al comunității.

Puteți găsi mai multe informații despre demersul Manuelei pe pagina de facebook a fundatiei sau pe http://www.educationforall.ro/

Copyright © 2018 Simply Talking